برج خنک کننده مدار بسته

برج خنک کننده مدار بسته، یک سیستم خنک کننده سیالات است که بدون برخورد مستقیم سیال با آب و هوا آن را خنک می کند. خنک کننده مدار بسته نیز مانند برج خنک کننده مدار باز بیشتر برای خنک کردن آب استفاده می شود، ولی تفاوت سیستم بسته با باز در این است که در سیستم بسته معمولا از آب نرم یا آب مقطر استفاده می شود.

این دستگاه برای خنک کاری سیستم های حساس و مناطق کم آب بسیار موثر بوده و کمک شایانی در برخی حوزه های صنعت نموده است. به نوعی می توان برج خنک کننده مدار بسته را نوعی کندانسور آبی، هوایی دانست زیرا عملکردی تقریبا مشابه دارند. البته همانطور که می دانید کندانسور ها در سیستم های تبرید برای خنک نمودن گاز مبرد استفاده می شوند. و در داخل کویل هایشان گاز مبرد جریان دارد.

برج خنک کننده مدار بسته

اجزای برج خنک کننده مدار بسته

بدنه

بدنه، تشت، لوور و فن استک همگی معمولا از جنس فایبرگلاس هستند جز در موارد معدود که از فلز نیز استفاده می شود. این قسمت ها استراکچر کلی دستگاه برج خنک کننده هستند و در برج خنک کننده مدار باز و مدار بسته یکی هستند. البته در ظرفیت برابر معمولا بدنه برج خنک کننده مدار بسته کمی بزرگتر از برج خنک کننده مدار باز است. مثلا بدنه برج خنک کننده مدار بسته ۱۵۰ تن تقریبا از لحاظ ابعاد با برج خنک کننده ۱۸۰ تن مدار باز برابری می کند.

کویل حرارتی – کویل مدار بسته

قسمت اصلی تفاوت برج خنک کننده مدار باز و بسته در قسمت کویل حراراتی است. کویل حراراتی که از لوله های فلزی با قطر کم به صورت رفت و برگشتی و و در ردیف ها و طبقات مختلف ساخته می شود. در واقع نقش اواپراتور یا محل خنک کاری آب می باشد. کویل های حرارتی معمولا از جنس مس ساخته می شوند. و دلیل این موضوع نیز ضریب نفوذ پذیری حراراتی بالایی است که مس دارد. البته در بعضی مواقع برای کاهش هزینه از لوله های گالوانیزه یا آهنی نیز استفاده می شود. آب یا هر سیال دیگری که باید خنک شود در داخل کویل حراراتی گردش می کند و با از دست دادن حرارت خنک می شود. متراژ کویل و تعداد ردیف آن در ظرفیت برج خنک کننده تاثیر مستقیم دارد.

فن و الکتروموتور

فن و الکتروموتور در برج ها وظیفه مکش یا دهش هوا را دارند. بسته به نوع برج خنک کن پروانه به وسیله الکتروموتور گردش داده شده و هوا را به داخل دستگاه انتقال داده و یا از داخل دستگاه خارج می کند. به طور کلی مکانیسم فن و الکتروموتور برای ایجاد جریان هوا در سیستم خنک کننده برج است.

پکینگ

پکینگ ها صفحاتی از جنس پلی اتیلن، پلی پروپیلن و یا پی وی سی هستند که در طرح ها و اشکال مختلف برای برج های خنک کننده تولید می شوند. هر مدل پکینگ بنا به ویژگی هایی که دارد برای یک شرایط خاص مورد استفاده قرار می گیرد. پکینگ ها وظیفه کاهش سرعت آب و افزایش سطح ویژه تماس آب و هوا را برعهده دارند و از همین حیث به گام های ۲۰،۱۹،۱۶،۱۴،۱۲ الی ۳۰ سانتی متر تقسیم بندی می شوند. هر چه تعداد گام ها کمتر باشد بازده پکینگ افزایش می یابد. قسمت دیگری از برج خنک کن مدار بسته که با نوع مدار باز آن کمی تفاوت دارد پکینگ است. در برج خنک کننده مدار بسته یک ردیف پکینگ به ارتفاع ۳۰ سانتیمتر قرار می گیرد ولی در برج خنک کننده مدار باز دو ردیف پکینگ به ارتفاع ۶۰ سانتیمتر تعبیه می شود.

قطره گیر ها

قطره گیر ها نیز که در دو نوع تیغه ای و لانه زنبوری تولید می شوند. برای جلوگیری از خروج قطرات آب یا همان DRIFT در برج تعبیه می شوند. آن ها از جنس پلی اتیلن یا پی وی سی ساخته می شوند.

نازل ها

نازل ها نیز در برج خنک کن جهت تقسیم بندی پاشش آب مورد استفاده قرار می گیرند. نازل ها از جنس پلی پروپیلن PP و یا پلی اتیلن PE ساخته می شوند و در سایز ها ی ۲/۱ تا ۳ اینچ تولید می گردند. نازل های برج خنک کننده مدار بسته، انواع مختلفی دارند که از جمله آن می توان به نازل چپقی، نازل حلزونی، نازل خورشیدی، نازل توربو، نازل ۲H و غیره اشاره نمود. بسته به ظرفیت، ابعاد، کیفیت آب و تیپ تولید سازنده نوع نازل ها انتخاب می شوند.

خنک کننده برج مدار بسته

مکانیسم برج خنـک کننده مدار بسته

مکانیسم عملکرد برج های خنک کننده مدار بسته ای که قالبا در صنعت استفاده می شود به شرح زیر می باشد:

  • آب نرم (آب مقطر) یا هر سیالی که نیاز به خنک شدن دارد وارد کویل حرارتی می شود و به دلیل ساختار مارپیچ کویل سرعت آب کاهش یافته و به آهستگی در داخل کویل حرکت می کند.
  • آب خنک کننده که آب معمولی است از بالا وارد برج خنک کننده می شود و از طریق نازل ها به ذرات ریز تبدیل می شود و بر روی پکینگ ریخته می شود.
  • آب خنک کننده با عبور از پکینگ و برخورد با هوای تازه که از طریق فن به داخل برج هدایت می شود. مقداری از گرمای خود را از دست داده و کاملا خنک می شود و بر روی کویل ریخته می شود.
  • تبادل حرارتی میان آب خنک کننده، هوای تازه وارد شده از طریق لوور ها و سطح کویل اتفاق افتاده و سیال داخل کویل گرمای خود را به آب خنک کننده یا همان آب سیستم شاور انتقال می دهد و خنک می شود.
  • آب خنک کننده گرم شده و در داخل تشت برج خنک کننده جمع می شود و از طریق پمپ سیرکوله مجددا به بالای برج انتقال می یابد.
  • سیال داخل کویل خنک شده و از سمت دیگر کویل خارج می شود.

نکته: در فصول سرد سال به دلیل خنک بودن هوا ممکن است سیستم آب ریز توسط مصرف کننده قطع شود و خنک کاری کویل فقط از طریق هوای تازه خنک و سطح حرارتی کویل انجام شود.

مزایا برج خنـک کننده مدار بسته

  • کاهش مصرف آب و مناسب بودن برای مناطق کم آب. (در سیستم برج خـنک کننده مدار بسته خشک مصرف آب صفر می باشد)
  • عدم نیاز به تامین سیستم برای آب جبرانی
  • استفاده از آب مقطر برای خنک کاری سیستم که موجب افزایش طول عمر دستگاه ها مخصوصا دستگاه های حساس می شود.
  • عدم نیاز به تجهیزات جانبی جهت کاهش سطح TDS آب برای جلوگیری از رسوب در محیط برج و دستگاه ها مانند دستگاه سختی گیر رزینی، فیلتر شنی و آنتی اسکالانت ها

معایب برج خـنک کننده مدار بسته

  • قیمت بالای برج های  خنک کننده مدار بسته نسبت به مدار باز به دلیل وجود کویل و سیستم پمپ سیرکولاتور
  • پیچیدگی سیستم بسته نسبت به باز به دلل وجود پمپ اضافی
  • نیازمندی به پمپ سیرکولاتور به غیر از پمپ گردش آب خنک شونده
  • کاهش دمای کمتر آب نسبت به سیستم باز به دلیل عدم در ارتباط بودن آب با هوا به طور مستقیم که موجب کاهش ضریب عملکرد این دستگاه می شود.

قیمت برج خنک کننده مدار بسته

مطمئنا دغدغه خریداران برج خنک کننده این است که با کمترین هزینه ممکن بیشترین توان تولید یخ قالبی را در اختیار داشته باشند. قیمت برج خنک کننده مدار بسته اعلامی این مجموعه براساس بهترین برندهای لوازم برودتی موجود در بازار ایران می باشد. خریداران محترم می توانند جهت مشاوره در رابطه با ظرفیت، توان کمپرسور و قیمت برج خنک کننده مدار بسته با کارشناسان مجموعه تجهیز سرمایش تماس حاصل نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *